Recipe of MAGGIE NOODLES

 Recipe of MAGGIE NOODLES 

Maggie noddles

Ingredients:

  • 1 packet of Maggi noodles
  • 2 cups water
  • 1 tablespoon cooking oil
  • 1 small onion, finely chopped
  • 1 small tomato, finely chopped
  • 1/4 cup frozen peas or other vegetables (optional)
  • 1/2 teaspoon red chili powder (adjust to taste)
  • 1/2 teaspoon turmeric powder
  • 1/2 teaspoon cumin seeds
  • Salt to taste
  • Fresh coriander leaves for garnish (optional)

Instructions:

  1. In a saucepan, heat 2 cups of water and bring it to a boil. Once boiling, add the Maggi noodles and cook them for about 2-3 minutes until they are slightly soft. Stir occasionally.
  2. Drain the noodles and set them aside.
  3. In another pan, heat the cooking oil over medium heat. Add cumin seeds and let them splutter.
  4. Add the chopped onions and sauté until they become translucent.
  5. Add the chopped tomatoes and cook until they turn soft and the oil starts to separate.
  6. If you're using vegetables like peas, add them now and sauté for a couple of minutes until they are slightly tender.
  7. Add the red chili powder, turmeric powder, and salt. Mix well.
  8. Now, add the cooked Maggi noodles to the pan. Toss everything together and cook for an additional 2-3 minutes.
  9. Garnish with fresh coriander leaves if desired.
  10. Serve hot and enjoy your homemade Maggi noodles!

Feel free to customize your Maggi noodles with additional spices or ingredients like green chilies, bell peppers, or grated cheese for extra flavor.


In Hindi (हिंदी में)




मैगी नूडल्स की रेसिपी


सामग्री:

  • मैगी नूडल्स का 1 पैकेट
  • 2 कप पानी
  • 1 बड़ा चम्मच खाना पकाने का तेल
  • 1 छोटा प्याज, बारीक कटा हुआ
  • 1 छोटा टमाटर, बारीक कटा हुआ
  • 1/4 कप जमे हुए मटर या अन्य सब्जियाँ (वैकल्पिक)
  • 1/2 चम्मच लाल मिर्च पाउडर (स्वादानुसार)
  • 1/2 चम्मच हल्दी पाउडर
  • 1/2 चम्मच जीरा
  • नमक स्वाद अनुसार
  • सजावट के लिए ताज़ा हरा धनिया (वैकल्पिक)

निर्देश:

  1. एक सॉस पैन में 2 कप पानी गर्म करें और उबाल लें। उबलने के बाद, मैगी नूडल्स डालें और उन्हें लगभग 2-3 मिनट तक पकाएं जब तक कि वे थोड़ा नरम न हो जाएं। बीच-बीच में हिलाएं.
  2. नूडल्स को छानकर एक तरफ रख दें।
  3. दूसरे पैन में, मध्यम आंच पर खाना पकाने का तेल गर्म करें। - जीरा डालें और तड़कने दें
  4. कटा हुआ प्याज डालें और पारदर्शी होने तक भूनें।
  5. कटे हुए टमाटर डालें और तब तक पकाएं जब तक वे नरम न हो जाएं और तेल अलग न होने लगें
  6. यदि आप मटर जैसी सब्जियों का उपयोग कर रहे हैं, तो उन्हें अभी डालें और कुछ मिनट तक भूनें जब तक कि वे थोड़ा नरम न हो जाएं।
  7. लाल मिर्च पाउडर, हल्दी पाउडर और नमक डालें। अच्छी तरह से मलाएं।
  8. अब पैन में पके हुए मैगी नूडल्स डालें. सब कुछ एक साथ मिलाएं और अतिरिक्त 2-3 मिनट तक पकाएं।
  9. चाहें तो ताजी हरी धनिया से सजाएं।
  10. गरमागरम परोसें और अपने घर में बने मैगी नूडल्स का आनंद लें!

अतिरिक्त स्वाद के लिए अपने मैगी नूडल्स को अतिरिक्त मसालों या हरी मिर्च, बेल मिर्च, या कसा हुआ पनीर जैसी सामग्री के साथ अनुकूलित करने के लिए स्वतंत्र महसूस करें।

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